Μάρτιος 2023

Ο Μανώλης Βασιλομανωλάκης, συνεργαζόμενος καθηγητής για την Κυβερνοασφάλεια στο DTU – Technical University of Denmark, πρώην μέλος της ομάδας του NOC που ήρθε σε εμάς ώστε να πραγματοποιήσει την Μεταπτυχιακή του εργασία και έρευνα στο πεδίο των honeypots, είναι το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Honeynet Project!

Κατά την παραμονή του στην ομάδα μας, ο Μανώλης ανέπτυξε το SURFids (Open Source Distributed Intrusion Detection System βασισμένο σε παθητικούς sensors και honeypots) ως ένα πλήρες λειτουργικό Intrusion Detection System για το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Background:

Το Honeynet Project είναι ένας κορυφαίος διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας κυβερνοασφάλειας 501c3, αφιερωμένος στη διερεύνηση των τελευταίων επιθέσεων και στην ανάπτυξη εργαλείων ασφαλείας ανοιχτού κώδικα για τη βελτίωση της ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Με τα Κεφάλαια σε όλο τον κόσμο, οι εθελοντές τους έχουν συμβάλει στην καταπολέμηση κακόβουλου λογισμικού (όπως το Confickr), ανακαλύπτοντας νέες επιθέσεις και δημιουργώντας εργαλεία ασφαλείας που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις και κρατικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Links:

Honeynet Project website

Περισσότερες πληροφορίες για το Honeynet Project μπορείτε να βρείτε εδώ.

LinkedIn profiles:

Μανώλης Βασιλομανωλάκης

The Honeynet Project

DTU – Technical University of Denmark

Μετάβαση στο περιεχόμενο