Αύγουστος 2021

Ανανέωση διαύλου επικοινωνίας με παλιό μέλος της ομάδας του ΚΔΔ ΕΚΕΦΕ Δ, Δρ. Ελευθέριο Γαριφαλλίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιντιάνα της Αμερικής.

Ο Δρ. Ελευθέριος Γαριφαλλίδης, Assistant Professor of Intelligent Systems Engineering (ISE) στο Indiana University (IU) του School of Informatics, Computing, and Engineering, είναι ο ιδρυτής και κύριος μηχανικός πίσω από το Open Source Application για Έξυπνη Νευρο-εικονικοποιήση (intelligent Neuroimaging) επονομαζόμενο DIPY – Diffusion Imaging in Python.

Το DIPY επί του παρόντος είναι το μεγαλύτερο έργο ανοιχτού κώδικα στην ανάπτυξη μεθόδων MRI διάχυσης η οποία είναι μια μοναδική μη επεμβατική τεχνική MRI που χρησιμοποιείται για τη μελέτη της δομικής συνδεσιμότητας του εγκεφάλου. Το DIPY αποτελεί την 3D/4D+ βιβλιοθήκη απεικόνισης στην Python. Περιέχει γενικές μεθόδους για χωρική κανονικοποίηση, επεξεργασία σήματος, μηχανική μάθηση, στατιστική ανάλυση και οπτικοποίηση ιατρικών εικόνων. Επιπλέον, περιέχει εξειδικευμένες μεθόδους για την υπολογιστική ανατομία, συμπεριλαμβανομένης της διάχυσης, έκχυσης και δομικής απεικόνισης.

Το DIPY έχει περισσότερους από 100 contributors, χρησιμοποιείται σε παραπάνω από 30 διεθνούς φήμης Πανεπιστήμια και έχει περισσότερες από 300.000 λήψεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο